Výměna Pavlů - fond PULS

V neděli 12.6.2022 na svátek Nejsvětější Trojice si dva Pavlové vyměnili na jeden den své farnosti. Ten náš Pavel, P. Klouček měl mši svatou v Domašově (okr. Brno - venkov) a k nám zavítal otec Pavel Kafka, který je hlavní správcem fondu PULS. Ten je důležitý pro financování mezd kněží, neboť v roce 2030 nastane zcela odluka církve od státu a bude na nás věřících zajistit mzdu duchovnímu a přispívat na chod farnosti.


Po mši svaté jsme před kostelem měli právě možnost ochutnat výbornou kávu, (děti dostali pitíčka) a popovídat si nejen o fondu PULS.

V naší farnosti je k dnešnímu dni (14.6.2022) pouze 10 stálých donátorů, což je pouhých 14% věřících z naší farnosti. Pro letošní rok 2022 je potřeba vybrat celkovou čásku ve výši 35.415 Kč, vybráno je 6.600 Kč, zbývá tedy doplatit 28.815 Kč.

Otec Pavel Kafka krásně vysvětlil poslání fondu PULS, ke kávě, která nám také rozproudí náš puls a hodnota jedné kávy je přibližně 50 Kč, což by měla být minimální měsíční částka, kterou bychom měli příspívat do naší farnosti prostřednictvím fondu PULS. Po mši svaté ministranti rozdaly kartičky, které po vyplnění, lze odevzdat v sakristii a otec Pavel Klouček se o vše potřebné postará, nebo ti zdatnější v moderních technologiích můžou sami přispět přes stránky https://donator.cz/podporit a vybrat si jakou částkou chtějí pravidelně přispívat.

Takže neváhejte a pokud se vnitřně cítíte s naší farností spojeni, staňte se i Vy donátorem. Já to vyzkoušel a za necelé dvě minuty jsem byl hotov, takže se stálý počet donátorů již brzy zvedne na číslo 11.